top of page


Scholing en loopbaan


Ik studeerde levensbeschouwing, kunst en cultuur in de studierichtingen: educatie/ communicatie en Levensbeschouwelijk counselor .

Daarnaast ben ik opgeleid tot Jungiaans filosofisch therapeut.

Ik heb een ruime ervaring als mensbegeleider in de gezondheidszorg, waaronder, geestelijk verzorger, trainer en adviseur.


Bij het van Praaginstituut heb ik de training “therapeutic touch” gevolgd.

De opleiding tot marmatherapeut volgde ik bij Sri Sri Ayurveda;

Ik studeerde bij EISRA (European Institute For Scientific Research on Ayurveda) voor Ayurvedisch practitioner en deze opleiding heb ik afgerond bij de AAS (Thans "Delight Academy") waarin ook de lering van Atreya Smith (Zwitserland) is vervat. Ik volgde mijn stage bij "Sree Krishna" Ayurveda Chikitsa Kendram in Vaikom (Kerala) in India.


Omdat ik in mijn benadering van mensen op drie niveaus kijk: lichaam geest en ziel, stem ik me af op de energetische dimensie. Om op een deskundige en verantwoorde manier hier richting aan te geven heb ik mij ontwikkeld tot aura/chakra therapeut en intuïtief practitioner (zie www.effectieveintuitie.nl )


Thans volg ik bij Lunadea de jaaropleiding tot heks. Het heksschap verleent mij een hele aardse vorm van spiritualiteit. 


Daarnaast heeft mijn passie voor wol en andere plantaardige vezels  gestalte gekregen in mijn wol atelier "De spinnende mug". Zie ook: www.despinnendemug.nl 

bottom of page