top of page


image.jpg


Zin beleven

In "Zin beleven"  staat een methodiek centraal om de zin te verstaan van mensen die het moeilijk vinden om hun zin te communiceren. Ik heb eertijds deze methodiek ontwikkeld voor de zorg van mensen met een verstandelijke beperking.

Het blijkt dat deze methodiek ook heel bruikbaar is om de zin te verstaan van mensen met dementie. 


Maar ook leent deze methodiek zich om op een snelle manier de dynamiek van een team in kaart te brengen. Onze zingeving en zinbeleving bepalen  immers ook onze drijfveren. Met deze methodiek wordt deze beleving expliciet gemaakt, waardoor ook de drijfveren van individuele teamleden inzichtelijk worden.  Daardoor kunnen we ook helder krijgen wat een team nodig heeft om op een meer gebalanceerde manier samen te werken.


Je kunt het boek hier bestellen. 
ISBN:
902441470 9

Dochters van de maan

De menstruatie in mythen en in de moderne maatschappij

Dit boek illustreert dat de cyclus van de menstruatie, door de maand heen onderscheiden fasen heeft. Deze fasen zijn vergelijkbaar met het ritme van de seizoenen. 


|Dit ritme van 'opgaan (lente), blinken (zomer) en verzinken (herfst) waarna de verstilling van de winter zijn intrede doet zien we ook terug in mythen, sprookjes en volksverhalen.

In dit boek worden, als equivalent, hier voorbeelden van gegeven. 


Ik geef in dit boek tal van oefeningen om vrouwen dichter bij hun authentieke vrouw zijn te laten komen.


Je kunt het boek hier bestellen.

 ISBN: 90 6963 6476


Leef de missie van je ziel

voor een beter leven en een betere wereld


(Achterflap)

 

Als je de missie van jouw ziel wilt leven, dan zul je eerst moeten ontdekken wat die missie is. Met Jungiaans en energetisch therapeut Annemarie Peters ga je als een archeoloog op zoek naar de missie die jouw ziel koos, voordat je in dit leven kwam. Met verschillende werkvormen verricht je diepteboringen in jouw psyche en haal je jouw missie onder een dikke laag conditionering vandaan. 

 

Zodra je jouw missie helder hebt, is het zaak te onderzoeken welke obstakels jouw missie saboteren. Denk bijvoorbeeld aan belemmerende overtuigingen, een te strakke identificatie met het ego en de verwondingen van jouw innerlijk kind. Zodra je helder hebt hoe dit voor jou uitwerkt in dit leven, kun je aan de slag met het daadwerkelijk leven van de missie van jouw ziel. Je krijgt hiervoor allerlei praktische instrumenten aangereikt zoals werken met je dromen, visualisaties, het activeren van jouw intuïtie en creativiteit en de toepassing van de wet van de aantrekkingskracht.

 

Annemarie Peters laat je ontdekken en ervaren hoe je door je missie te leven een beter leven kunt leiden en zo doende bijdraagt aan een betere wereld. Met onze gedachten, emoties en daden zijn we medescheppers van de wereld, zoals die nu is en zoals die zal worden. Een welkom gegeven tegen de achtergrond van het huidige wereldtoneel. Een crisis biedt evenwel een kans tot transformatie en als oude patronen op individueel en mondiaal niveau worden opgeruimd, ontstaat er ruimte voor nieuwe denkbeelden en mogelijkheden.

 

Verschenen oktober 2022 bij uitgeverij A3 boeken 

Het boek is te bestellen bij de boekhandel € 19,50 

ISBN: 9789491557668

 

bottom of page