top of page

Kledingstijl en Zelf expressie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kleding als imago of een uitdrukking van je wezenlijke Zelf?

Het dragen van kleding gaat verder dan functionaliteit en culturele zeden. We zouden anders  kunnen volstaan met drie zetjes: “Een in de kast, een in de was en een aan je bast.” 

Veelal is kleding een medium tot expressie. Toch wordt de keuze van kleding vaak bepaald  omdat je aan een (groeps) norm wil voldoen, of een imago wil neerzetten ofdat je je keuze beperkt omdat je jezelf – wil verhullen. (Toen ik heel erg overgewicht had droeg ik altijd zwart en wijd omdat ik mijn lichaam niet durfde te laten zien. Terwijl ik eigenlijk liever voor kleur zou willen kiezen zoals Debbie uit B&B Vol Liefde).

Kleding kan echter ook een manier zijn om je wezenlijke Zelf tot expressie te brengen. De kledingstijl die ons aantrekt heeft veel van doen met onze energetische gerichtheid van dat moment. Wanneer de kleding in overeenstemming is met onze binnenwereld, voelen we ons vaak lekker in hetgeen we dragen…Maar durven we daar ook gehoor aan te geven? Vooreerst is het ook een zoektocht om uit te vinden wat wezenlijk bij je past.

Wat gaan we deze dag doen?

Een heel mooi medium om bij de wezenlijke behoefte van jezelf te komen is het werken met archetypen. Aan de hand van diverse archetypen die een Godin vertegenwoordigen uit diverse mythologieën, gaan we in het ochtendprogramma op zoek naar  inspiraties die nu bij jouw ontwikkeling aansluiten.

In het middag programma gaan we aan de hand van werkvormen op zoek naar een vertaalslag in kledingstijl van archetypen die jou inspireren. We brengen dat ook in beeld!

Tenslotte zullen we ook aandacht besteden aan het verwerven van kleding op een manier die past bij jouw budget en aandacht heeft voor duurzaamheid (De kledingindustrie is immers een van de meest vervuilende industrieën).

 

Ik voel nu al dat het een vrolijke inspirerende dag gaat worden.

 

Datum: Zondag 14 Januari van 10.00- 17.00 uur. Voor soep wordt gezorgd. Verder zelf lunch meebrengen.

Kosten:  € 95,-

Locatie: Vuurbloem 31 Apeldoorn. (In geval van meer dan 8 deelnemers wijken we uit naar een locatie in de buurt).

bottom of page