top of page

Aarden

Onlangs attendeerde iemand mij op het boek “Earthing je lichaam aarden”

Clinton Ober, een elektricien die werkte in de kabelindustrie werd zich er op een dag bewust van hoezeer wij mensen letterlijk vervreemd zijn geraakt van de aarde, door het dragen van schoenen maar ook door onze geïsoleerde huizen etc. In dit boek wordt geïllustreerd hoe zeer we door het directe huidcontact met de aarde (bijvoorbeeld op blote voeten lopen of door zitten of liggen op de aarde) je de negatieve elektronen van de aarde kunt opnemen. Deze elektronen zijn helpend om je lichaam weer te balanceren en te genezen van chronische klachten die worden veroorzaakt door vrije radicalen in het lichaam die op den duur onzichtbare ontstekingsreacties geven waardoor de cellen degenereren. Clinton beproefde dit op zichzelf en later op zijn omgeving. Nu zijn we niet altijd in de gelegenheid om overal en in elk seizoen op blote voeten te lopen. Clinton ontwierp daarvoor matjes die met een geleidende draad naar de aarde wordt gevoerd. De resultaten waren verbazend: veel mensen genazen van chronische ziekten en pijn. Toch voelde Clinton behoefte aan meer onderzoek ook om zijn ervaringen wetenschappelijk te kunnen funderen. 

In 2001 ontmoette hij de cardioloog dr Stephen Sinatra. Stephen probeerde de aardingsproducten uit op zijn hartpatiënten - een hart- en vaatziekte is in feite ook een ontsteking - en raakte net zo enthousiast als Clinton. Samen hebben zij ervoor gezorgd dat er inmiddels veel onderzoek naar is gedaan. Dit boek is de neerslag van hun ervaringen. Intussen werden de aardingsproducten geavanceerder en zijn ook voor de consument verkrijgbaar (zie onder).  

Hoewel deze theorie mij als energetisch therapeut integreerde en me logisch leek was ik anderzijds ook sceptisch. Zou het zo makkelijk en simpel kunnen zijn? Ik ben toch iemand van eerst zien ervaren en dan geloven. Nieuwsgierig als ik toch was schafte ik me eerst voorzichtig wat producten aan, zoals een bureau mat, zodat ik geaard kon werken. Maar ja het beste resultaat verkrijg je als je geaard gaat slapen. Want denk je eens in dat ik tijdens mijn acht uur slaap iedere nacht, gewoon in mijn eigen bed, wordt geheeld door het contact met de aarde? 

We schaften ons daartoe een aardingslaken plus kussenslopen aan. Het resultaat was na een paar dagen al verbijsterend. Ik voelde me zoveel meer vitaler als dat ik me sinds mijn jeugd niet meer had gevoeld. Deze ervaring droeg bij aan de kwaliteit van mijn leven. Ik was vroeger wakker en had zoveel meer zin om actief te zijn. Tot voor kort moest ik mijn activiteiten veel meer doceren omdat al gauw de koek op was. Ik weet dit aan het proces van ouder worden…Nu besef ik dat ik leed aan een chronisch tekort aan elektronen! 

Aanschaf aardings producten met 6% korting

Wanneer dit voor mij werkt kan dit ook een toegevoegde waarde hebben voor de mensen die in mijn praktijk komen!, bedacht ik. Daarom schafte ik mij een mat aan voor op de behandeltafel (zie marmatherapie). 

Daarnaast kun je via mij met 6% korting producten aanschaffen. Zie deze link.  (Wanneer je deze link gebruikt krijg je automatisch 6% korting.) 

Als je voor 22.00 uur  je product bestelt dan wordt deze dezelfde dag nog verstuurd en de dag erop in Nederland en België geleverd.


bottom of page